fbpx

Foredrag

Tidligere speakers

Pouria Ruhi

Pouria Ruhi er gründer av Last Call og Lokalii. Lokalii er en markedsplass for lokale opplevelser, mens Last Call er en app for kulturlivet. Gjennom appen får brukerne tilbud om billetter til en redusert pris kort tid før forestillingen begynner. Opprinnelig var Pouria markedsdirektør for Comfort Hotel og før det har han skrevet en barnebok.

Marte Sootholtet

Marte Sootholtet er prosjektleder i Social Startup. Det er et akseleratorprogram for gründere som vil løse samfunnsutfordringer ved å gjøre dem økonomisk bærekraftige tidligere og sikre den økonomiske bunnlinjen. Marte har 10 års erfaring fra feltet sosialt entreprenørskap.

Gulnaz Khusainova

Gulnaz Khusainova er gründeren av Easysize, en dansk startup som bidrar til mer bærekraft i moteindustrien ved hjelp av data og algoritmer. Gulnaz har siden hun var 19 år vært interessert i teknologi, jobbet innen næringslivet og finans og startet to andre selskaper i Moskva. Noen år senere flyttet hun til Denmark, fikk oppstartshjelp og investering for å satse på Easysize.

Hazel Xavier

Hazel Xavier og Kurt Shyam Venkatraman, gründere av Fits Consulting og 3DL-learning som brukes på 43 skoler i Norge.


Fred Radenbach

Fred Radenbach var gründer av regnskapsbyrået Causa som har fått mye anerkjennelse for sin innovative bruk av teknologi og fokus på merverdi for kunden. Tre år etter stiftelsen kåret Visma selskapet til Partner of the Year 2018 i konkurranse med flere hundre regnskapsbyråer. Regnskapsbyrået Causa fusjonerte med Aider i starten av 2019.

Matt Smith

Matthew Smith er gründeren av videoselskapet The Lunicorn, som med korte videoer fra storbyer verden rundt skal gi folk innblikk i startupmiljøene de ellers kanskje hadde gått glipp av. De tester ut hva er den beste måten å lage innhold på for mobil. Matthew er opprinnelig fra England og Sør-Afrika. Før det jobbet han som engleinvestor i London.

André Evju og Nam Mai

André Evju, Nam Mai og Brian Ramsland startet TUNCO – Oslos svar på ordentlig street wok. Visjonen er å gjøre sunn og bærekraftig mat tilgjengelig for alle.

Stina Ihle Amankwah

Stina Ihle Amankwah er prosjektrådgiver i Minotenk tenketank i Bergen. Hun har mastergrad i modellbasert samfunnsplanlegging fra Universitetet i Bergen. Hun har også dialogtrening fra Nansen-senteret og er utdannet mentor mot radikalisering v/ RVTS Vest. Stina er også Head of Corporate Partnerships i det nyoppstartede selskapet VIBRANTCREATOR.

Murshid M.Ali

Murshid er medgründer av Norsk Solar, et selskap som eier, utvikler og drifter storskala solprosjekter i utviklingsland. De har i dag to solparker i drift, i Pakistan og Ukraina, som genererer fornybar energi til over 200.000 husstander. Før det har Murshid startet Huddlestock, et fintech-selskap som har kommersialisert en investeringsplattform i Europa, som åpner opp for vanlige investorer å investere på lik linje som store fond. Huddlestock lanseres i disse dager som Qinfen i Tyskland, sammen med BNP Paribas. Huddlestock har også vunnet prisen for Beste Nordiske Fintech Startup i 2017.

Christoffer Naustdal Hjelm

Christoffer er gründer av Sandwich Brothers. Det ble startet som en sommerjobb for unge flyktninger og ser på arbeidslivet som den raskeste veien inn i det norske samfunnet. I løpet av fire år har det blitt en helårsbedrift som selger håndlagde sandwich-is til konsument og bedriftsmarkedet i Oslo og omegn. Han driver også parallelt Sorbet Sisters, med samme konsept - bare med en gjeng «søstre» som leverer sorbet-pinneis. «Vanligvis» jobber han som prosjektleder i Leger uten grenser rundt i verden.

Cecilie Kjeldsberg

Cecilie Kjeldsberg har en mastergrad i global ernæring (M.Sc) fra London School of Hygiene and Tropical Medicine. Hun har internasjonal arbeidserfaring fra Tanzania, Nepal og India. Hun har bygget seg en karriere innen akademia ved å ha publisert to forskningsartikler i anerkjente tidsskrift, presentert på internasjonale konferanser og universiteter. Hun er gründer og CEO av Better Living Projects, som skaper arbeidsmuligheter for kvinner i India ved å levere etisk produserte tekstilprodukter til B2B-markedet. For dette arbeidet er Cecilie nominert som en av 30 under 30 ledestjerner av Dagens Næringsliv i 2020.

Hodo Elmi Aden

Hodo er en UX designer med bakgrunn fra Finstart Nordic og SpareBank 1 Utvikling. Hun ble uteksaminert i 2015 med en master grad i informatikk; design,bruk, interaksjon fra Universitetet i Oslo. Hun har bred erfaring fra startup miljøet i Oslo hvor hun bl.a har vært mentor hos Startup Weekend Oslo og vært med å starte AML startupen Beaufort gjennom Finstart.

Malin Carita Lind og
Bjarne Peder Lind

CUBE8 IMPACT er en ideell organisasjon som utvikler og etablerer sosialt entreprenørskap. Deres hovedprosjekt er Eventyrlige folk! er et senter for sosialt entreprenørskap i Nedre Glomma regionen. Senterets formål er å utvikle bærekraftige forretningsmodeller som skaper inkluderende arbeidsplasser. De legger stor vekt på samarbeid og samskaping mellom ulike aktører fra næringsliv, akademia, offentlige virksomheter, gründere og frivillighet.

Marvin Torres

Marvin er partner ved Mazars i Norge. Det er et internasjonalt selskap med spesialisering i revisjon, regnskap, skatt og rådgivning. De håndterer en klientportefølje bestående av nasjonale og internasjonale selskaper. Marvin har jobbet i bransjen i over 15 år, blant annet hos PwC og Skatteetaten, og har opparbeidet innblikk i hva som trengs for å bygge et bærekraftig selskap.

Danby Choi

Danby er gründer og sjefsredaktør av Subjekt som har startet i 2012. Han ble uteksaminert i 2016 med en bachelorgrad i journalistikk fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Han er tidligere kunstanmelder i Aftenposten og spaltist i Dagbladet, og har i tillegg erfaring som journalist fra blant annet NRK P3, Natt&Dag og Smug, samt et vikariat som kommunikasjonsansvarlig i Oslo World Music Festival. Han er også tidligere Norgesmester i streetdance (junior elite 2009) og nominert av Oslo redaktørforening til Årets nyskaper 2020.

Jason Moore

Jasons reisepodkast Zero To Travel har hjulpet mennesker fra hele verden med å oppnå reisedrømmene. Den har blitt lastet ned 7+ millioner ganger og fått over 500+ femstjerners anmeldelser. Jason er også medgründer av et av de største livsstilssamfunnene i verden, Location Indie og Lifestyle Launch Academy.

DNB Oppstartslos

DNBs gründerteam Oppstartslos hjelper hvert år tusenvis av nordmenn å starte for seg selv. De kan mye om det om å starte bedrift, og kan gi gode tips og hjelpe dere på veien.

Muzammil Saeed

Muzammil Saeed er prosjektleder for Solibo AS. Han tar nå en master i økonomi og administrasjon med fordypning i Business Analytics. Han har både deltatt og vunnet flere casekonkurranser/ hackatons blant annet for Sparebank1 og Helly Hansen.
Muzammil har tidligere deltatt på forskolen og er en del av arrangørteamet.

Nicolai Strøm-olsen

Nicolai Strøm-Olsen

Nicolai Strøm-Olsen er forfatter og medgründer av Startup Migrants, det ledende nordiske kunstmagasinet KUNSTforum og konferansen Kunstweekend.no. Han har skrevet biografien Hans Gude - et kunstnerliv (2015) og tre andre bøker om byutvikling og entreprenørskap; Bykamp (2014), Startup Europe – Gründerne som endrer Europa (2016) og Startup Israel (2017).

Maria Amelie

Maria Amelie skrev sin første bok 25 år gammel, ble kåret til Årets Nordmann og bidro til en endring i loven for flyktninger. Hun har siden skrevet fire bøker til om entreprenørskap og teknologi. Maria har sett det beste og det verste med innvandring, siden hun har både vært flyktning, papirløs og arbeidsinnvandrer. Nå vil hun ha mer fokus på at den type livserfaring er et viktig fundament for å lykkes som gründer.