Om oss

Det startet med..

Minotenk støtter Startup Migrants bok og bidrar til konseptutviklingen av førskolen. Forskole springer ut av Startup Migrants som vi etablerte i 2018. Vår visjon var «everyone in Europe should have an equal opportunity to start a business». 

Siden har vi samlet mye data og best practice på hva privat og offentlig sektor kan gjøre for å støtte flere foretaksomme innvandrere. Vi har gjort prosjekter med Hello Europe og Ashoka, en prisbelønt amerikansk-tysk selskap Welcoming International, lansert boken Grenseløse Gründere med Civita, Entreprenørskapsforum, Bertelsmann stiftelse (en av de mest anerkjente i Tyskland). Vi har til og med presentert til Kongen Carl XVI Gustav av Sverige!

Basert på våre modeller og forskning, har vi utviklet og testet Forskolen.

Mission

Hvorfor forskole?

En av de sterkeste drivkreftene for innovasjon er mangfoldige team

Når personer med ulik personlighet, bakgrunn, alder og erfaring samles oppdager de ofte nye problemer. Da er sjansen større for å komme på nye og lønnsomme produkter og tjenester. 

Norge har behov for gründere som snakker flere språk, har et internasjonalt nettverk og vil starte vekstbedrifter. Vi trenger folk som vil skape nye arbeidsplasser, utvikle gode ideer og bidra til verdiskaping.

Derfor vil vi koble sammen flerkulturelle gründerspirer med oppstartsmiljøer og næringslivet i Norge og Norden.

Teamet

Vi lager Forskolen

Nicolai Strøm-Olsen

Nicolai Strøm-Olsen er forfatter og medgründer av Startup Migrants, det ledende nordiske kunstmagasinet KUNSTforum og konferansen Kunstweekend.no. Han har skrevet biografien Hans Gude - et kunstnerliv (2015) og tre andre bøker om byutvikling og entreprenørskap; Bykamp (2014), Startup Europe – Gründerne som endrer Europa (2016) og Startup Israel (2017).

Maria Amelie

Maria Amelie skrev sin første bok 25 år gammel, ble kåret til Årets Nordmann og bidro til en endring i loven for flyktninger. Hun har siden skrevet fire bøker til om entreprenørskap og teknologi. Maria har sett det beste og det verste med innvandring, siden hun har både vært flyktning, papirløs og arbeidsinnvandrer. Nå vil hun ha mer fokus på at den type livserfaring er et viktig fundament for å lykkes som gründer.

Norhan Othman

Norhan er en arkitekt og byplanlegger med stor lidenskap for økosystemer i byer med fokus på infrastruktur og entreprenørskap. Hun er opptatt av å finne ut hvordan gründerbyene styrker og støtter innbyggere som innvandrergründere. I disse dager skriver hun på sin mastergrad ved Technical University i Berlin om byens startup-økosystem og infrastruktur for å støtte gründere. Hun bor i Berlin og jobber med å skalere Forskole / Startup Preschool i Tyskland.

Muzammil Saeed

Muzammil Saeed har vært med på å utvikle Forskolen og brenner for å hjelpe flerkulturelle med å utnytte sitt fulle potensialet. Han tar nå en mastergrad i økonomi og administrasjon med fordypning i Business Analytics. Han er svært kreativ og initiativrik som har både deltatt og vunnet flere casekonkurranser/ hackatons blant annet for Sparebank1 og Helly Hansen. Muzammil har tidligere deltatt på forskolen og har ansvar for sosiale medier og community outreach.

Våre partnere

Stina Ihle

Stina Ihle Amankwah er prosjektrådgiver i Minotenk tenketank i Bergen. Hun har en bachelor i internasjonal og europeisk jus med fokus på menneskerettigheter i privat sektor fra Nederland og Spania, og mastergrad i modellbasert samfunnsplanlegging fra Universitetet i Bergen. Hun har også dialogtrening fra Nansen-senteret og er utdannet mentor mot radikalisering v/ RVTS Vest. Hun er også Head of Corporate Partnerships i det nyoppstartede selskapet VIBRANTCREATOR.

Linda Noor

Linda Noor har master i sosialantropologi fra Universitetet i Oslo og skrev masteroppgave om samlivsformer blant muslimer i Norge. Hun har fordypningsemner i islam, midtøstenstudier og psykologi.I Minotenk er Noor daglig leder, med det overordnede ansvaret for administrasjon, ressursforvaltning, prosjekter, politisk påvirkning og kommunikasjon/PR.