fbpx

Møt vår alumni

Ruta Zakarauskaite

Ruta Zakarauskaite, 29 år, er i gang med lansering av egen bedrift Voyage Marketing Norway.

Zakarauskaite har alltid visst siden tenårene at hun vil starte egen bedrift, og med en studiebakgrunn i business administrasjon med fokus på reiseliv og markedsføring og en online business i ryggsekken er godt rustet til akkurat det. 

Hun hørte om forskolen fra en venn som hadde deltatt tidligere. Venninnen var veldig fornøyd og anbefalte det høyt. Zakarauskaites venninne visste også at hun var interessert i entreprenørskap og tenkte at hun kunne få mye ut av det. 

Hva motiverte deg til å søke?

Vell, jeg begynte å følge forskolen og Startup Migrants på sosiale medier for å finne litt mer ut av hva det gikk ut på. Jeg har jo også bestemt å bygge egen bedrift så ville få mer innspill i hvordan realisere ideer og bygge nettverk. 

Hvilke forventinger hadde du i forkant?

Jeg ville egentlig bare lære mer om entreprenørskap i Norge og hvordan det fungerte og bare lære så mye som mulig. Og jeg fikk enda mer enn jeg forventet! Jeg forventet å få basiskunnskap, men fikk mye mer så veldig fornøyd med det! 

Zakarauskaite er opprinnelig fra Lithuania, men studerte på Island. Etter å ha bodd de siste åtte årene i Norge, har hun nå fokus på å bygge bedriften sin for et norskt publikum. 

Hadde du tanker/ønsker om å bli gründer i forkant av helgen?

Jeg har alltid visst at jeg ville ha en egen bedrift, men landet aldri på én ide å realisere før nå. Så jeg studerte business på Island, jobbet med network marketing, startet egen online business og er nå endelig i gang med egen bedrift – Voyage Marketing Norway. 

Zakarauskaite har alltid vært en selv-starter og jobbet tidligere med network marketing og startet deretter en egen online business hvor hun promoterte diverse bedrifters produkter og tjenester. Den lærdommen hun fikk gjennom dette lærte henne nesten mer enn årene under studiene, forteller hun. 

Hva er veien videre for deg? 

Nå er det å lansere bedriften min. Jeg har jobbet med det siden slutten av mai, så nå er alt klart for lansering. 

Via Instagrammen til Voyage Marketing Norway ser man at Zakarauskaite er godt i gang med å bygge en relasjon med sine følgere. 

Har du noen tips til vordende gründere som kanskje har tvil eller frykt angående gründerskap?

Kom deg over frykten. Ikke vær redd og dine begrensende overbevisninger om deg selv. Ta sjansen og hør på din egen intuisjon. Omgi deg med mennesker som er på det stadiet du vil være fordi de kjenner veien du selv går godt.